Waarom het verstandiger is om je website niet in onderhoudsmodus te zetten

Het is over het algemeen geen goed idee om je website langdurig of herhaaldelijk in de onderhoudsmodus te zetten, omdat dit een negatieve invloed kan hebben op de gebruikerservaring van je bezoekers en hiermee het succes van je website. Hier zijn vijf redenen waarom je dit moet vermijden:

1. Verlies van bezoekers en potentiële klanten: wanneer bezoekers je website bezoeken en een “under construction” melding zien, kan dit frustrerend voor ze zijn. Ze kunnen besluiten om elders te zoeken naar de informatie of diensten die ze nodig hebben, wat resulteert in verlies van verkeer en potentiële klanten.

2. Slechte eerste indruk: een website die constant in aanbouw lijkt te zijn, geeft een onprofessionele uitstraling. Het kan potentiële klanten afschrikken en hun vertrouwen in de betrouwbaarheid van je site verminderen. Een slechte eerste indruk is moeilijk te herstellen.

3. SEO-score: het constant in- en uitschakelen van de onderhoudsmodus kan een negatieve invloed hebben op de ranking van je website in zoekmachines. Zoekmachines waarderen consistente en relevante inhoud. Een website die vaak in ‘onderhoud’ is, kan lager worden gewaardeerd en minder goed worden weergegeven in zoekresultaten.

4. Staging website: een staging site is de ideale aanpak voor het implementeren van wijzigingen, updates en nieuwe functies zonder de hoofdwebsite te beïnvloeden. Het stelt je in staat om veranderingen te testen in een gecontroleerde omgeving voordat ze live gaan. Door een staging site te gebruiken, minimaliseer je het risico op fouten en zorg je ervoor dat je bezoekers altijd toegang hebben tot een goed functionerende website.

5. Onhandig werken: het constant in- en uitschakelen van de “under construction” modus kan tijd en middelen verspillen. Het is beter om wijzigingen en updates achter de schermen uit te voeren en deze pas live te zetten als ze gereed zijn. Dit minimaliseert onderbrekingen voor je bezoekers en voorkomt dat je website constant als “under construction” wordt ervaren.

Bij everlast.com staat de website al enkele dagen in de onderhoudsmodus, wat bijzonder frustrerend is voor klanten die iets willen kopen of informatie willen raadplegen. Daarom maken we bij Remarkable Online altijd gebruik van een staging website wanneer we significante wijzigingen doorvoeren.

Een staging site is eenvoudigweg een kopie van je website met een andere link, waarop we vervolgens alle aanpassingen testen en verifiëren voordat deze live gaan. Hierdoor minimaliseren we de impact op de gebruikerservaring en vermijden we ongemak voor onze klanten.

Zo zie je maar dat het bij de grote jongens ook niet altijd goed gaat 😉

Lees ook onze andere blogs

Vrolijke feestdagen

𝐇𝐨 𝐡𝐨 𝐡𝐨! Namens het team van Remarkable Online wensen wij iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig, gezond en succesvol 2022! Wij zijn druk

Lees verder »

Ontvang onze blogs direct in jouw e-mailbox!

Meld je hieronder aan en krijg de volgende blog automatisch toegestuurd! Zo blijf je helemaal up-to-date en mis je geen belangrijke info ;-)